Visste du at det finnes tre villhumlevarianter i Nord-Amerika?

Humlevarianter i Nord-Amerika

[sg_popup id=878]
Hvis du er en fornuftig person drikker du øl. Jeg forventer at du har lagt merke til aroma og bitterheten fra humlen (humulus lupulus) er der. Den amerikansk humle er kjent for å ha en mer sitrus i aroma enn den europeiske humlen. Amerikansk humle har vært så populær at det har vært vanskelig å få tak i. Siden trenden for å produsere øltyper med masse humle, slik som IPA, har vært meget populær. Men også øl laget kun med en humle type.

Men hva gjør du hvis du mangler den vanlige humle du bruker? Se etter noe annet å bruke som bitterhet? I Canada bruker de granskudd. Men er det en eller annen humletype som ikke mange bruker?

Vel ja. Visste du at det er tre vill humlevarianter som vokser i Nord-Amerika? Jeg forventer at ikke de fleste vet om dette.

Humulus americanus

humulus americanus

I USA og Canada er det en humlevariant som kalles «humulus lupuloides» også kalt «humulus americanus». Vi kan forvente å finne denne humlevarianten i de kanadiske provinsene: Alberta, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland og Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec og Saskatchewan. For USA kan vi finne denne humlevarianten i disse statene: Colorado, Connecticut, Delaware, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Sør-Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Virginia, West Virginia, Wisconsin og Wyoming.

Neomoxicanus

Deretter har vi humlevarianten som heter «neomoxicanus» som vi finner i de kanadiske provinsene: British Columbia, Manitoba og Saskatchewan. I USA finner vi denne humlevarianten i disse statene: Arizona, California, Colorado, Idaho, Kansas, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, Nord-Dakota, Oregon, Sør-Dakota, Texas, Utah, Washington, Wisconsin og Wyoming.

 

Pubecens

Deretter har vi humlevarianten som heter «pubecens», og vi kan forvente å finne dem i USA: Alabama, Arkansas, Georgia, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, New York, Nord Carolina, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Virginia, West Virginia og Wisconsin.

Humulus lupulus

Hvis du lurer på hvor du kan forvente å gro den europeiske humle (humulus lupulus). Vi kan forvente å finne denne hoppevarianten i de kanadiske provinsene: Manitoba, New Brunswick, Newfoundland og Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec og Saskatchewan. For USA kan vi finne denne hoppevarianten i disse statene: Arkansas, California, Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia, West Virginia og Wisconsin.

Referanse: https://plants.usda.gov/

Foto av Frank Luca