Øl fra Kina er noe kjent, men hva med humleproduksjon?

Kina har vært mye i nyhetene angående faren for spionasjen fra Huawei. Men også at kinesiske migranter blir tatt for å spionere for Kina i vesten. Noe som er forventet. Alle store land driver på med det. Derfor bør man heller satse å la lokale utført tjenester og produkter produsert av sine egne borgere. Av den enkle grunn at man har en større tillitt mellom likesinnede. Det er ikke at andre er onde, men slik er folk.

Det som ikke er så kjent er kinesisk øl, dog om verdens mest solgte øl er fra Kina. Det kinesiske merke Snow selges kun i Kina men allikevel selges det 101,2 million hektoliter, mens den noe mer kjente her i vesten Tsingtao ble det solgt 49 million hektoliter av. Til sammenligning ble det solgt Budweiser for 49,2 millioner hektoliter [1]. Derfor kan man si at Kina er en ukjent gigant innenfor ølbrygging. Men hva med humle produksjonen?

Kina har en humleproduksjon, det det dyrkes humle av bønder i Kina under kontroll av Chinese Institute for Hop Research and Brewing. De mest kjente humle typene som produseres er.

Cascade

Cascade er en aromahumle. Ble utviklet i Oregon (USA) og ble lansert i 1972. Cascade karakteriseres av en mørkegrønn langstrakt kongle med en aroma som er av middels styrke med meget tydelige blomsterkarakter, og beskrives ofte som grapefrukt.

Alfasyren er fra 5,5% til 6,0%, og Betasyre er fra 5,9% til 6,0%.

Saaz

Saaz er meget kjent aromahumle og har sin opprinnelse fra det tsjekkisk område med samme navn. Saaz har en meget milde, fin edle humlekarakter som passer perfekt til øl i den tsjekkiske stilen.

Alfasyren er fra 2,5% til 4,0%, og Betasyre er fra 2,5% til 4,0%

Cluster

Cluster er en av de eldste varianter som dyrkes i USA. Opphavet til Cluster er usikker. Helt til slutten av 1970-tallet var Cluster en av de få varianter som ble dyrket i USA, der Cluster dominert dyrkningsområdet. Aroma er sterk og alfasyrestabilteten er blant de beste i verden som er god for lagring. Cluster vokser i god vigør.

Alfasyren er fra 5,5% til 8,5%, og Betasyre er fra 4,5% til 5,5%

Nugget

Nugget en bitterhumle er en høy alfa type med høyt utbytte. Opprinnelig utviklet via USDA-programmet ved Oregon State University i 1970 og ble registrert i 1984. Sorten er tolerant overfor et bredt spekter av jordforhold og vokser dermed heftig på alle områder. Nugget bli også dyrket i den tyske Hallertau området.

Alfasyren er fra 11,5% til 14,0%, og Betasyre er fra 3,0% til 5,0%

Magnum

Magnum er en bitterhumle som ble utviklet i 1980 ved Hüll Hop Research Center i Tyskland. Magnum er kjent for sine ekstremt store og tunge kjegler. God utnyttelse fra humlen, som mange av Hüll-varianter har. Hallertauer Magnum høy toleranse mot sykdom.

Alfasyren er fra 11,0% til 16,0%, og Betasyre er fra 5,0% til 7,0%

Columbus

Columbus er en bitterhumle og har samme kvinnelige opphav som Nugget. Dette gjør at Columbus er en halvsøster til Nugget. Columbus brukes til ofte til å gi bitterhet i øl.

Alfasyren er fra 15,0% til 17,0%, og Betasyre er fra 4,5% til 5,0%

Referanse

[1] https://vinepair.com/articles/10-biggest-beer-brands-world-2018/
[2] https://www.elimnatural.com/hop-varieties/

Frontbilde av Markus Spiske (Unsplash)

[sg_popup id=”878″ event=”onLoad”][/sg_popup]