Finne IP-adressen via MAC adressen

Når man jobber med enheter som er tilkoplet til et nettverk, er det ofte vesentlig å vite IP-adressen til enheten.

I tilfeller der man har sendt avgårde enheten satt opp med en fast IP-adresse. Men av en eller annen grunn har mistet oppsettet. Falt tilbake til fabrikkinnstillingen og henter en ny IP-adresse fra den lokale DHCP server. Det ganske frustrerende og ikke så mye kan gjøre. Siden mottaker er normalt ikke så vant med å finne ut nettverksoppsett på enheter. Pluss det å veilede en person i den andre enden via telefon eller chat om å sette opp enheten korrekt kan ta tid og by på problemer. Man kan ha en gammel dokumentasjon, der oppsette er annerledes osv osv.

De fleste enheter har en MAC adressen klistret på baksiden av enheten. Eller man har notert opp MAC adressen før  utsendelse av enheten. Da blir ting lettere, siden jeg har laget en løsningen der er et liten programsnutt kjøres. Den søker i nettet og lager en liste over IP-adresse opp mot MAC-adresse.

Når man har MAC adressen fra kunden. Kan man lett finne IP-adressen.

Sjekk ut denne korte video. Den gir deg tips på hvor enkelt man gjør det.

Den er laget i MSDOS og kan startes på alle Windows enheter. Du trenger ikke å installere noe. Det eneste er å endre fjerne txt filformatet.

Last ned Finn IP fra MAC adressen her