Drukning og musikk – en analyse for de som ønsker å lage musikk

Drukning og musikk. En relevans? På min mine yngre år fikk jeg høre historier om at når man druknet kunne høre musikk. Dette forundret meg. Er det slikt? Eller er dette en bløff? Hvordan kan man finne ut hvordan vi kan finne ut om dette er sant eller ikke?

Den eneste metoden er å utføre en test. Men da trenger ikke å drukne for å utføre testen. Så å bruke vann kan være en metode men det er trolig ikke det som er årsaken til dette fenomenet. Men tenke mer logisk. Det vi vet er at vann er kun en annen form for atmosfære, men er av annen tetthet. Pluss det er en annen kjemisk blanding. Så hva kan være en mulig årsak at dette skal fremme musikk.

Min tankerekkefølge er å resymere fram til at dette kan være relatert til trykkforhold mot hodet. Der konsentrerte trykk mot gitt plasser på hodet som fremmer denne “hørsel hallusinasjonen”.

Som ung utførte jeg en metode ved å presse fingrene mot hodeskallen. Etter noen forsøk så dukket opp det musikk. Men det var noe vrient å holde det i korrekt posisjon. Så man kunne kun høre noen få korte stykker. For meg var det forskjellige symfonier som jeg ikke hadde hørt før.  Det jeg fikk fram var for det meste fiolin konsert, av en eller annen grunn.

Men dette kan også relaterer at det er folk som opplever musikk i hodet. At det kan være trykk mot visse nerver i hodet som trigger dette.

Det trengs mer seriøs forskning på dette, og som nytte er at dette kan brukes til å lage mer musikk. Men også muligens også hjelpe de som ikke vil ha dette i hodet. Spesielt hvis dette kan fremme stemmer i hodet. Men her er det andre forhold som kommer inn. Siden her kan også mangel på søvn fremme “hørsel hallusinasjonen”. Noe som man selv også har testet ut.

 
Vennligst registrer deg for nyheter!

Nå abonnert du på mine nye artikler. Tusen takk!

Det oppstod en feil under din registrering. Vær så snill, prøv på nytt.

TA Engen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.