Gjenskape menneske i 3D fra DNA genom ved bruk av Fraktal egenskaper og Deep Learning


Dette er kun en første utkast av en interesse man har hatt over tid.

Vi har sett i det siste forskjellige artikler om å gjenskape ansikt fra DNA spor [1]. For lettere å avsløre den kriminelle. Det som er blitt gjort er å finne diverse gener fra forskjellige mennesker og kartlagt det opp mot deres ansikt.

Selv hadde jeg en mer fullstendig idé (ca 1992-1993) der man fra DNA genom kunne gjenskape det vesen i 3D utfra den tanke at DNA har fraktal egenskaper. En form for IFS tankegang.

Der fIFS(DNA) => ODNA skapes via iterasjon av f() for å skape et objekt O.

Men DNA genomet må selvsagt deles opp i de fraksjoner de består av (tar litt tid å forklare det her). Der hver del blir iterert hver for seg.

fIFS(DNA) = f1(DNA1) + f2(DNA2) + ….

Med utviklingen som har skjedd, har vi via Neurale nettverk designet noe som defineres som kalles for Deep learning. Der man har hatt suksess med grafisk og lyd gjenskapning. Da er tanken at Deep learning kan også utnyttes til rekonstruksjon av et objekt fra et DNA genom.

Jeg kan se forskjellige fordeler med dette. Alt fra etterforskning i kriminalsaker, men også spore opp ukjent arter eller realistisk avbildninger av arkeologiske funn.

Referanse:
[1] https://io9.gizmodo.com/now-police-can-reconstruct-your-face-from-dna-evidence-1548919011

Bilde: http://blogs.nature.com/naturejobs/files/2015/09/164480115_genome_istock_thinkstock.jpg
Vennligst registrer deg for nyheter!

Nå abonnert du på mine nye artikler. Tusen takk!

Det oppstod en feil under din registrering. Vær så snill, prøv på nytt.

TA Engen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.