TAE art1Retro

Noen programkode for HP28S

Det var noen kode som jeg laget og noen som jeg fikk tak i som ble ofte brukt under studiet.

 

HP28S001

HP28S002

HP28S003

HP28S004

HP28S005

HP28S006

HP28S007

HP28S008

Hvorfor ikke lage ditt eget programspråk?

Det var i de mnemonics tider da man kodet assempler rett i minnet. Det gav en del utfordringer ikke bare å huske alle parametrene. I ett tilfellet kunne $1000 være en teller, men også en tall variable. Måtte være nøye med å kode korrekt, hvis man bommet, var det mye NOP NOP NOP så den tok vekk litt kode, for så legge inn en JSR rutine. Pluss å kode så at BNE, eller andre brach kommandoer, kunne hoppe over koden ved sjekk, var det for mye kode fikk man problem. En fordel var å kunne manipulere stacken å hoppe i koden ustrukturert, kun for å forvirre de andre som ville lese koden.

Men det kommer til ett punkt at man ikke gidder å kode slikt. Så for en tid siden. Ble jeg så lei av å kode på denne måten, så jeg startet å lage ett programspråk. For å kunne forenkle programmeringen. Når jeg studerte på NTH ble det en liten åpenbaring. Mye av C kode er så tett opptil assembler, la godt merke til dette fordi mye av ideene dukket som opp i C hadde jeg steifet innom. 

Uheldigvis ble mitt programmeringspråk for det meste på papiret.

Ølbørs

olbors

 

Det var i de dager at Oslo børs ble laget. Ølbørs spillet er en videreutvikling av Oslo børs. Med litt ekstra lyd, grafikk og humor. Fordelen med dette spillet er at det var flere som kunne spille sammen. Selv om det grafisk var noe kjedelig, er spillet ikke så. Selv etter flere år er det like givende.

 For å kunne kjøre programmet, last ned CBM64 emulator fra denne siden http://www.ccs64.com/

Macan Story

macan

 

"Macan Story" er 'ett adventure' spill som er basert på 'Hva forventer du skje? Gjør noe helt annet'. Den er ganske apolitisk og alt er gjort med en humorisktisk vinkling.
Karakterer er basert på Macahan, Morgan Kane og da politiske hendelser som Arnfinn Nesset, Kåre Willoch og andre.
Var ganske tidlig ute med rollelister i spillet. Demo versjonen hadde også 'avbrudd for reklame'.

For å kunne kjøre programmet, last ned CBM64 emulator fra denne siden http://www.ccs64.com/

© 2016 Tor Anders Engen