TAE art1Programmering eller skripting?

Rate this item
(0 votes)

Driver man med programmering eller skripting? I gamle dager skilte man mellom EDB (Elektronisk databehandling) og ADB (Administrativ databehandling). EDB var C og Assembler, der fikk man ikke noe gratis. Mens ADB var å gjøre noe kode i Word eller Excel og alt var tilrettelagt. EDB folk så ned på ADB folkene, fordi ADB folkene drev med enkel kode. EDB folkene prøvde å kode så kompakt og avansert som mulig. Det var når man ikke hadde mye minne, lav mikroprosessorhastighet og ganske liten diskplass.

Enkel kan man si at programmering er EDB og skripting er ADB. Men verden er ikke så enkel. Nå er det meste av programmering en blanding av gammel type av programmering og skripting. Man ser dette også godt i spillprogrammering. Tidligere måtte man lagt alt fra bunnen av. Nå er det egne spillgeneratorer, der man driver med noe skriptkode. Det er grunnen til at mange spill er like, fordi dem gjør ikke alt fra bunnen av.

Det er fordeler med at man bruker mer "moduler" er at man kan lage ett program i en fei. Ulempen er at man ikke har 100% kontroll over programmet og kan være en sikkerhetsrisiko.

Read 334 times Last modified on Monday, 21 March 2016 21:30

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2016 Tor Anders Engen