TAE art1Kunst

Diverse tegninger gjort over tid

Det er ofte smart å forsøke seg på noen tegneserier figurer. Man lærer å bruke enkle streker.

Den svenske Arne And er en god start

Arne

DuckPhone

 

Men også belgiske Cubitus er også noe å trene på.

Cub1

Cub2

E.T. var en kjent Spielberg karakter, her en hengt versjon.

ET

 

 

 

Lord Bent

LordBent

Dette er malt i akryl, der jeg har bevisst malt litt "røft". Dette var en gave til min bror som hadde ett rundt år. Gaven var i sammenheng med en skotsk lordtittel han fikk. Derfor var det logisk at en lord  alltid har ett portrett.

Art Deco Humle

HumleArtDeco

Dette akryl bildet er basert på en ølreklame der humle er hovedtemaet. Tok ett par dager å lage.

Gutt med hette

HeteGutt

 

Dette oljemaleriet er en ett portrett av en liten koreansk baby. Men det er også en liten humoristisk vinkling til Nerdrum, siden han ofte bruker hetter i sine malerier. Lille gutten sier "blæææ".

Art Deco style

ArtDecoLady

Dette akrylbildet er laget i en fei. Bunnen er fra et malerkurs i Provence. Ett veldig bra kurs som lærte forskjellige maleteknikker. Kurset var i byen Vence og stedet var Villa le Reve. Siste residenten til Henri Mattisse. Her fikk Mattisse besøk av store kunstnere som Picasso, Renoir, Aragon, Breton og Bonnard. Motivet fant jeg tilfeldig og gjorde en forenkling av det.

Hvilken maling skal jeg velge?

Når man maler er det viktig å vite hvilke egenskaper malingen har. Hvis man ikke vet hvilken type maling man bruker, kan man for eksempelvis legge lag på lag uten at man dekker over det man vi ha vekk. Ønsker du at det laget av maling du legger på er dekkene eller skal det være delvis. Her er ett tips. På malingstubene er det ofte noen koder som hjelper oss.

TransparentKode

 Dette har ingenting med kvalitet, men egenskapen til malingen.

Gode utsagn til ettertanke eller handling

- Ikke vær rett for å gjøre noe.

- Den som ikke gjør feil, gjør ingenting.

- Når det går tungt, går man oppover.

 - Vi kan ikke løse ett problem ved å prøve å løse problemet med å bruke den samme metode som forårsakte problemet. (Albert Einstein)

- Når er havet på sitt farligste? Når du glemmer hvor farlig havet er.

- Det er en fin linje mellom veldedighet eller å bli utnyttet.

Swift Art not Deco

 swift

Meningen med dette bildet var at jeg skulle gjøre en Art Deco av ett Swift bilde. Men jeg ble noe revet med og endret litt her og der. Så da blir resultatet som det blir.

Garbo Art Deco

 


garbo
Dette akryl maleriet er gjort på par dager. Dette er for å teste ut flater som er vanlig i Art Deco. Men også å bruke færrest mulige farger.© 2016 Tor Anders Engen