TAE art1Kan vi stole på media?

Rate this item
(0 votes)

Det er er gyldig spørsmål. Siden media har ofte en oppfatning av hva som er sant og hva som ikke er sant.

Vi vet fra tidligere journalister at etterretningen og media samarbeider , spesielt i USA[1]. Men vi ser også dette i England [2]. Om dette skjer i Norge trengs mer forskning på. Men det er kjent at norske journalister har tilknytning til amerikansk eller engelsk media.

Noen vil forsvare media, når media ikke er helt troverdig, at dem vil fremme landets politiske holdning. Men det er kun et vikarierende argument. Spesielt når dem selv sier at dem er "troverdige".

De som kontakter media får ofte tilbakemeldingen på en sak at dette kan ikke stemme, siden fra deres nyhetsstrømmer (*1) ikke har denne informasjon. Det ofte vises til at en journalist er nøye på kildekritikk. Men er villig til å referere til ukjente eller ikke navngitte personer. Spesielt tjenestemenn eller personer i politikken. I slike tilfeller blir slikt forsvart med å si at det er flere nyhetskilder som har samme sak. Derfor er dette definert som en type god kildekritikk.

Men noe som er mer alvorlig er den bevisste sensuren journalister og spesielt redaktører utfører, ved å ikke rapportere om saker (*2).  Vi kan se gode eksempler at visse temaer blir bevisst hold skjult for leserne. Ofte er dette relatert til temaer som strider mot media sin holdning til saken. Ofte er dette relatert til en eller annen politisk oppfatning. For å kunne forsvare seg, slipper dem igjennom få saker. For å holde seg på det tørre. Med det mål at hvis folk klager kan dem referer til de frigitte sakene.

En annen typisk journalistisk knep er å betrakte alt som enkelthendelser, og alt er basert på tilfeldigheter.

Men disse metodene og måter kaster dem overbord hvis dem har en agenda. Der målet er å ødelegge for de dem har satt seg som mål å ødelegge.

Hvis dem skal ta tak i en sak som er ømtålig brukes det intervjuobjekter. Da kan intervjuobjektet ta opp saken. Hvis det blir bråk, kan journalisten toe sine hender og la vreden gå over intervjuobjektet.

Jeg stopper nå. Men det er mye mye mer som kan tas opp her. Men jeg ville kun vise et lite innblikk i hvorfor man ikke alltid bør stole på media.

[1] http://www.carlbernstein.com/magazine_cia_and_media.php
[2] http://www.medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2016/831-flagship-of-fearmongering-the-guardian-mi5-and-state-propaganda.html

(*1) En journalist benytter seg av felles journalistisk nyhetsstrøm. Kommer ikke på navnet nå. Men vil oppdatere det når navnet er funnet.

(*2) Dette er en måte politiet bruker. Ved å holde tett er det vanskeligere å bli tatt, kontra å snakke.
Først publisert hos : https://wordpress.com/post/raagaasite.wordpress.com/4

Read 59 times Last modified on Wednesday, 05 July 2017 11:23

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2016 Tor Anders Engen